Majalah SB April 2017


MENARIK KELUARAN APRIL 2017 ...

"Pernah beliau menuntut ilmu di Gunung Ledang yang diarah oleh arwah bapanya. Banyak cerita dan dugaan ketika beliau menuntut di sana. Ketika pergi seramai tujuh orang dengan lain-lain perguruan. Anehnya ketika mahu pulang pada malam hari dari gunung Ledang hanya tinggal empat orang sahaja. Yang lain ghaib tidak diketahui sehingga kini. Masuk hari lain di gunung Ledang ternampak sesuatu benda putih tidak berkaki turun ramai-ramai. Seorang darinya turut hilang dan tinggallah tiga orang duduk didalam gua. Selang beberapa hari dua orang lagi hilang dan hanyalah tinggal Pak Mat seorang. Ketika tamat latihan, semua benda datang kepada beliau sepeti buaya,ular dan sebagainya datang tetapi ditolak dan yang terakhir sekali diuji dengan kedatangan seorang perempuan juga turut ditolak. Ketika mahu balik Pak Mat terserempak dengan seorang tua berbongkok dengan bertongkat tengkorak tetapi Pak Mat hanya berlalu pergi begitu sahaja kerana niatnya hanyalah mahu menuntut ilmu sahaja."

“Keris yang wujud tiba-tiba dua bilah dalam rumah. Jumpa di atas meja dapur. Saya pelik juga kot ada orang masuk dalam rumah tetapi rumah berkunci. Bilah keris pula tidak bersarung dan berhulu.

Kenali dan faham apa itu KENTUT VAGINA

Laporan KURSUS Hakim Silat Seni Asli Kebangsaan telah dianjurkan oleh Persekutuan Silat Kebangsaan Malaysia pada 16-19 Februari 2017 di Darul Iman Traning Centre, Telok Kalong, Kemaman, Terengganu.

Isu yang sensitif tetapi perlu dibawa... betulkah pendapat Tuan Guru Akmal?

Ikuti cerita pensyarah UUM dari India yang mencintai adat,adab dan ilmu silat dan senaman melayu.... "The exercises included even paralysis prevention techniques. The followers of SelamanTua seem to never get any kind of headaches, and they always lead a wonderfully healthy life. It can help a person live a life of 100 years if done diligently/regularly. Of course these are my personal views, but I categorically stand by them."

Untuk mendapatkan majalah ini, boleh dibeli di kedai buku dan majalah di kawasan berhampiran anda. ATAU Hubungi kami untuk langganan atau pembelian secara langsung ; 03-40255379 / 014-5005210 Iman

#April2017

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

No. 6-1, Jalan 5A/6
Taman Setapak Indah 

53300 Kuala Lumpur

Tel      :  018-4044471
EMail : majalahsb@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon

Website © 2020 oleh Akademi Wangsa