MAJALAH SB MAC 2017


KISAH BULAN INI ....

"Tiga orang samseng dari Bukit Lanjan datang meminta duit. Pak Misri terus mengunci pintu dan mengambil dua batang kayu hoki dan ‘baseball’. Pak Misri terus gertak “Kamu pilih kayu yang mana satu, kalau abang lepas…saya bagi semua…tapi kalau abang tak lepas…abang saya punya…”. Terus samseng itu meminta maaf dan beredar kerana takut dengan keberanian Pak Misri. Ada juga bangsa lain dengan membawa parang cangkuk datang meminta duit tetapi Alhamdulillah Pak Misri dapat berlawan dan beri pukulan-pukulan yang maut. Sehinggakan orang ramai disana menghormati Pak Misri."

“Saya hanya mahu mengangkat terus martabat Melayu. Saya mahu mengumpul seberapa ramai guru silat dan mahu mengabungkan mereka supaya silat boleh berkembang,” kata Datuk Nazri.

“Dalam perlawanan itu, saya tidak memikirkan lawan sebaliknya mengenai kemampuan diri saya. Guru saya telah memberitahu, buat apa yang saya suka buat dan taktik itu menjadi ketika dalam perlawanan.

“Kamil banyak serang dengan tumbukan manakala saya pula melakukan back kick. Saya menang dan Malaysia menang 3-2,” kata Master Eizam.

"Semasa Samsudin bertugas di Taiping pada tahun 2001 ketika mahu menangkap tiga penjenayah yang terbabit dalam kes ragut. Ketika kejadian, dalam situasi mengejar dengan motor tiba-tiba dua orang penjenayah itu patah balik dan cuba untuk menyerang Samsudin dengan kayu. Dengan pantas Samsudin menggunakan teknik pukulan, patah dan kuncian. Seorang patah tangan dan seorang lagi dengan mudah terus menggari tangan penjenayah tersebut."

dan banyak lagi kisah-kisah menarik ...

DAPATKAN SEGERA DI KEDAI BERHAMPIRAN @ LANGGAN TERUS DARI KAMI!

#Mac2017

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

No. 6-1, Jalan 5A/6
Taman Setapak Indah 

53300 Kuala Lumpur

Tel      :  018-4044471
EMail : majalahsb@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon

Website © 2020 oleh Akademi Wangsa