MAJALAH SB FEBRUARI 2017


MENARIK BULAN FEBRUARI 2017...

“Saya menanti dan bersedia untuk bertindak balas dan menyerang. Mereka menyerang namun tidak dapat sentuh saya walaupun ada yang cuba menyerang daripada belakang,” cerita beliau lagi.

“Lelaki itu meluru menyerang dengan menghayunkan helmet. Saya sempat mengelak dan ketika itu saya terus dipegang oleh jiran- jiran. Apabila lelaki itu hendak menghayun kali kedua, ketika itu saya melaung Allah hu Akbar.

"Selepas itu, menyertai pertandingan di Festival Turki Golden Arrow di Balikesir. Pertandingan menjadi kenangan dan pengalaman apabila kuda yang hendak ditunggang cedera. Penganjur telah memberikan seekor kuda yang tidak terlatih dan tiada peserta ingin menunggang. Akmal tiada pilihan dan setuju. Ekoran itu, dengan kebolehan yang ditunjukkan telah membuatkan penganjur dan juri kagum hingga memberikan anugerah peserta paling ‘versatile’."

"Wajah mereka yang seiras membuatkan penulis sering keliru yang mana satu Nur Sahira dan yang mana satu Nur Syafiqah. Mereka beraksi dengan penuh bergaya sehingga berjaya menjadi juara dalam Ganda Putri di kejohanan tersebut."

"Ketika umur 15 tahun, Cckgu Khai mahu belajar silat bersama bapanya tetapi ditolak kerana apa yang dipamerkan Cikgu Khai serba tidak kena malah pernah dibelasah bapanya oleh rotan, tali cemeti dan sebagainya. Cikgu Khai juga pernah dipasak sehingga paras lutut oleh bapanya dan terus berkata “ini kau belajar?kalau ini kau belajar baik kau jadi pondan...”sambung bapanya lagi “Kau nak belajar silat aku? Kau kena kuatkan diri kau dahulu!”. Kata-kata itu memberi impak yang mendalam buat diri Cikgu Khai lantas dia bertekad untuk menguatkan diri. Dia mula mencari dan mengembara untuk memantapkan lagi ilmu beladirinya."

DAPATKAN DI KEDAI BERHAMPIRAN @ LANGGAN TERUS DARI KAMI


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

No. 6-1, Jalan 5A/6
Taman Setapak Indah 

53300 Kuala Lumpur

Tel      :  018-4044471
EMail : majalahsb@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon

Website © 2020 oleh Akademi Wangsa