April 20, 2017

March 31, 2017

March 17, 2017

Please reload

Recent Posts

Majalah SB April 2017

March 31, 2017

1/5
Please reload

Featured Posts

MAJALAH SB JANUARI 2017

February 23, 2017

 KISAH MENARIK JANUARI 2017 ...

 

 

"Seingatnya, apa yang dikatakan oleh ibunya kepada Datuk Bahaman iaitu Pahlawan Pahang tersohor itu; “... jika tidak dibela budak ini. Budak ini besar dengan masuk lokap, keluar lokap”.

 

“Saya dapat bertemu dengan Datuk Meor Rahman (Mahaguru Gayong Malaysia) yang kerap turun ke Johor. Selama dua tahun tiga bulan saya belajar dan bekerja dengan ikut orang menangkap ikan di laut."

 

 

 

“Pak Baharom memadamkan lampu dan pesilat perlu menepis tumbukan padu dan tiada brek itu. “Kami dilatih dengan baik dan bersedia dengan tumbukan Pak Baharom. Jika kena kenalah penumbuk itu. Tetapi, kami berjaya menepis semua serangan Pak Baharom,” kata Guru Mustafa

 

 

 

 

 

Para pelajar daripada Sekolah Menengah Kebangsaan Peramu Jaya, Pekan memperagakan silat. Beliau amat terpukau dan tertarik dengan persembahan yang buat pertama kalinya beliau tontoni. 

 

“Saya pada mulanya tertanya- tanya adakah ini tarian tradisional kerana mereka memakai busana lengkap dan agak berbeza daripada kontijen-kontijen perbarisan. Persembahan mereka seperti tarian tetapi ada unsur- unsur seni mempertahankan diri. Saya merasa agak keliru dan hairan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Beliau melihat sendiri Pendekar Hasan bersilat dengan sahabat beliau yang menggunakan senjata pisau. Setiap serangan sahabatnya itu dapat dielak dan ditepis. Akhirnya pisau daripada sahabatnya itu dapat dirampas dengan kaki. Begitulah ketokohan Pendekar Hassan. "

dan banyak lagi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dapatkan di kedai berhampiran anda @ langgan terus dari kami

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter